Hackathon

Hackathon

Hackathon

Winnaars Laravel Hackathon 2023

21 nov. 2023

blauwfruit heeft samen met September, Web Whales en Publicus de Laravel Hackathon 2023 gewonnen van de Dutch Laravel Foundation.

Het was een intense ervaring. Zes teams kregen de uitdaging om binnen 6,5 uur een innovatieve webapplicatie te ontwikkelen met Laravel. Dit jaar stond de hackathon in het teken van "Laravel to the Rescue", met de focus op milieubewustzijn en duurzaamheid​​​​.

Elk team moest een uniek idee bedenken en implementeren, waarbij originaliteit, impact, samenwerking en codekwaliteit centraal stonden​​. Wij slaagden erin om een opvallende bijdrage te leveren. Met het innovatieve "Car Kowning" concept, een platform voor het delen van voertuigen.

Car Kowning is anders dan de conculega's MyWheels, SnappCar of rental lease. Car Kowning zorgt voor een lange termijn deelovereenkomst tussen twee particulieren. Daardoor zijn er minder auto's nodig, en kunnen er ook makkelijker tweedehands auto's gedeeld worden. Vaak zien we dat particulieren een auto maar een paar dagen in de week nodig hebben. Of alleen in het weekend. Zo kan iemand een auto alleen voor werk gebruiken, van maandag tot vrijdag en je deelbuddy zaterdag en zondag.

De dag

Dit was allemaal mogelijk gemaakt door een feilloze samenwerking tussen September, Web Whales, Publicus en blauwfruit. Iets voor 10 uur ging de hackathon van start. Al binnen 15 minuten hadden we een geweldige lijst aan ideeën. Door snel in de app groep een poll aan te maken waren we er snel uit; een autodeelapp.

Daarna ging alles in een stroomversnelling en iedereen ging als een malle aan de slag, de ene was een GitHub repo aan het aanmaken, snel daarna diende de projectmanager Justin zich aan, die ging issues aanmaken en de voortgang bewaken. In de tussentijd waren de frontenders (Yefri en Roel) en backenders (Zaki en Daan) naar voren gestapt en de plekken rond de tafels werden snel verdeeld zodat de backend en frontend naast elkaar kwam te zitten. In no-time was er een server in de lucht en een domein – car-kowning.nl – was aangeschaft door Daan. Matthijs keek alles aan en wist wat er nog ontbrak; een UX design.

Tot dit punt was het ongeveer 11 uur. Daan had een pipeline ingesteld, alles wat gepusht werd naar 1 branch werd gelijk gereleased. Van 11:00 tot 16:30 hebben we aan één stuk lopen hacken totdat we de laptops letterlijk dicht moesten klappen van de jury.

Wat hebben we geleerd:

  • Je kan heel veel bereiken in 6,5 uur

  • Als de lijntjes kort zijn, kan je snel schakelen

  • Maak snel een keuze, zodat je weer snel door kan

  • Omringd zijn door talent is een top ervaring!

Lees meer over dit evenement van de Dutch Laravel Foundation.

Alle rechten voorbehouden 2023 © blauwfruit B.V.

Goudsesingel 136, 3011KD, Rotterdam

Voorwaarden | Privacy